• Zonder scheidsrechter geen wedstrijd!
 • Het is iets wat we al langer roepen en als we niet oppassen komt dat moment er echt aan. We kampen met een tekort aan scheidsrechters en hebben grote moeite om alle wedstrijden te voorzien van een scheidsrechter.

  Ook omdat niet altijd de selectieteams door de KNVB van een scheidsrechter voorzien worden. Ook de KNVB heeft een tekort en kan dus op minder wedstrijden een scheidsrechter aanstellen.

  Net als vorige jaren geven wij als vereniging ook dit jaar een scheidsrechter cursus. De cursus wordt gegeven door KNVB-scheidsrechters die bij de club begonnen zijn. Zij hebben de nodige jaren ervaring in het leiden van wedstrijden bij de jeugd en blijven door continue scholing bij de KNVB op de hoogte van de veranderingen in spelregels.

  Denk jij nu: Dat kan toch niet, dat er straks wedstrijden niet doorgaan omdat er een tekort is. Heb jij interesse om wedstrijden te leiden of denk je dat je wel wat extra uitleg kan krijgen over spelregels?

  Kortom: Je wil graag scheidsrechter worden. Dan zijn we op zoek naar jou. Niet alleen jeugdspelers die onze eigen jeugdteams gaan fluiten, maar ook als ouder kun jij wedstrijden fluiten en in goede banen leiden.

  Jeugdspelers hebben we veelal al benaderd tijdens de Kick Off Dag. Zij kunnen dit als een herinnering beschouwen. Via dit bericht willen we ook ouders benaderen om de cursus te volgen, zij zijn meer dan welkom en als het dan nodig is, kunnen zij met vertrouwen het veld in.

  Op de vrijdagen 22 september 2023 en 6 oktober 2023 vinden de cursussen plaats. Tussen 19.00 en 21.00 zullen de cursusleiders Sjors Boshuizen en Michiel Burm je alle spelregels, tips en aanwijzingen geven die nodig zijn om een wedstrijd goed te leiden.

  Zij beantwoorden ook al je eventuele vragen die je nog hebt na de tijd. Uiteraard krijg je iets te drinken tussendoor. Om 19.00 uur start de basiscursus voor startende scheidsrechters die beginnen op een half veld. Om 20.00 uur dan de cursus voor wedstrijden op een heel veld. Voor scheidsrechters met wat ervaring of die doorstromen van een half naar een heel veld.

  Mocht je vooraf vragen hebben, stuur dan een bericht naar Marco Burm:

  coordinator-scheidsrechters@vvhooglanderveen.nl

  0653125219