•

Hooglanderveen ten onder tegen De Meer

Het eerste elftal heeft zondag, zonder de zieke trainer Charles van Altena, een kansloze nederlaag geleden tegen De Meer uit Amsterdam. De technische leiding was vandaag in handen van Roger Lantinga en Bert van Dusschoten. Ten opzichte van het elftal van afgelopen donderdag, dat met 2-1 van KDO won, was de ploeg op maar liefst vijf plaatsen gewijzigd. Zo maakte Mo Charkaoui zijn officiële debuut. Nassim Barkoki was niet beschikbaar.

De Amsterdamse ploeg was vandaag op het troosteloze Willem Tomassen complex heer en meester. Na twee minuten leek De Meer al op een 1-0 voorsprong, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Twee minuten later de enige kans van Hooglanderveen. Laslo Duister zag zijn kopbal in de handen van de goalie terecht komen. De Meer kreeg diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de spitsen van De Meer gingen slordig met de kansen om. Drie minuten voor rust kroop Hooglanderveen door het oog van de naald. Een inzet van één van de voorwaartsen belande op de paal.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het was louter aan de in de tweede helft uitblinkende doelman Ingmar de Nooij en improductiviteit van de Amsterdammers de danken dat het lang 0-0 bleef. Tien minuten na rust bestrafte de scheidsrechter een overtreding, van Jorin Bruins, binnen de beruchte lijnen met een strafschop. De gevloerde aanvaller Rivaldo Blijd ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn slap ingeschoten penalty gestopt worden door Ingmar de Nooij. In de 27e minuut was het dan toch raak. De linksback van De Meer kon vrij opkomen en zag zijn schot nog gekeerd worden door Ingmar de Nooij, maar in de rebound wist Tes Amerhues de bal binnen te tikken. Hooglanderveen probeerde met opportunistisch voetbal nog wat terug te doen. Maar verder dan één hachelijk moment in de 30e minuut voor het doel van de 17e jarige doelman van De Meer kwam het niet. In de 87e minuut leek de definitieve beslissing te vallen. Tes Amerhues passeerde Ingmar de Nooij voor de tweede keer, maar de scheidsrechter keurde opnieuw een goal van De Meer af. In de resteerde tijd kwam de dik verdiende overwinning van De Meer niet meer in gevaar.