• Voorbereiding juni voor samenstelling nieuwe selecties
  • Het seizoen 2021|2022 loopt langzaam ten einde voor de onder- en bovenbouw. Voor de bovenbouw nog een hele spannende periode aangezien: JO13-1 | JO15-1 | JO16-1 | JO17-1 en JO23-1 alles nog in eigen hand te hebben om kampioen te worden. Tevens houdt dit dan voor JO16 directe promotie in en voor de andere teams nacompetitie.

Zou een fantastisch einde zijn van een mooi seizoen na divisie promotie in de winterstop van JO14 en JO17. Ondanks dat het nog leuke weken zijn, is het programma voor de voorbereiding voor de samenstelling van de nieuwe selecties bekend.

Onderbouw

De afgelopen 3 seizoen heeft de selectie bestaan uit 32 spelers (JO8 | JO9 en JO10, in 4 teams) en 30 spelers (JO11 en JO12). Wij hebben dit de afgelopen periode geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat er van elk leeftijdscategorie binnen vv Hooglanderveen er met 1 selectieteam minder zal zijn.

De reden hiervoor is tweeledig, enerzijds kunnen wij binnen vv Hooglanderveen (nog) niet de kwaliteit bieden om 32 spelers op selectieniveau te ontwikkelen anderzijds zijn er ook binnen de selectiegroepen te weinig spelers met de juiste intrinsieke motivatie om elke dag beter willen worden.

Wij gaan komend seizoen echter nog meer sturen op selectiegroepen in plaats van selectieteams omdat wij voor de ontwikkeling van de gehele groep blijven gaan. Het is namelijk onmogelijk om op deze leeftijd te bepalen wie bij JO14 of JO15 de talentvolste spelers zijn.

De talentvolste (momentopname) JO12 spelers spelen de afgelopen seizoenen in de JO13-2. Dit heeft de ontwikkeling van deze spelers erg goed gedaan, echter blijft de ontwikkeling van de JO12 spelers die 8:8 spelen wat achter. De kwaliteitsverbetering die wij hier gekozen heb is dat JO12-1 (8:8) en de JO12 spelers in JO13-2 gezamenlijk gaan trainen op de maandag en gedurende het seizoen oefenwedstrijden 11:11 spelen. Wij zullen hier ook sneller wisselingen in de wedstrijd groepen doorvoeren als de ontwikkeling daarom vraagt.

Van de selectie naar breedte

Zoals gezegd worden de selectiegroepen kleiner en gaan er dan ook spelers van de selectie naar de breedte. In basis komen deze spelers bij elkaar in het zelfde team. Er zullen de komende weken een aantal spelers al verteld worden dat zij niet meer mee gaan doen met de voorbereiding van de nieuwe selecties.

Wij kijken hierbij vooral intrinsieke motivatie maar ook de andere prestatiefactoren (technisch, tactisch, fysiek en mentaal) zijn hierbij belangrijk. Uiteindelijk zullen er tijdens de voorbereiding in juni per leeftijdscategorie nog 4 spelers de selectie niet halen. Zie hieronder de voorbereiding.

De 1ste teamsamenstellingen van de selectiegroepen vinden plaats in augustus aangezien er dan nog een ‘normale’ voorbereiding is. Schoolvakanties zijn vroeg waardoor wij weer in de week van 9 augustus kunnen beginnen. Zie hieronder het schema van de voorbereiding onderbouw voorlopige selecties.

• Bovenbouw

De spelers en staf van de bovenbouw is volop bezig met een succesvolle afronding van het huidige seizoen. Echter is men ook al druk geweest met de voorbereiding voor juni zoals te zien is in onderstaand schema.

Een verandering binnen de bovenbouw is dat JO15-2 geen selectie meer zal zijn maar JO12-1 bij de bovenbouw betrokken wordt. De reden is zoals hierboven beschreven dat er op maandag gezamenlijk getraind wordt met de O12 spelers van JO13-2 en er op zaterdag in wisselende samenstellingen gespeeld wordt.