• Het eerste elftal heeft in een onderhoudende en sportieve, ondanks de vele gele kaarten en éen rode kaart, uitwedstrijd met 3-1 verloren van Geinoord uit Nieuwegein.

Uit de eerste de beste aanval komt Geinoord al in de 2e minuut op voorsprong. Daniel Kops kan de bal vrij voor keeper Rick Schoonderbeek simpel binnentikken. Hooglanderveen is even de kluts kwijt, maar Geinoord weet niet van de wanorde in de verdediging van Hooglanderveen te profiteren. Na een kwartier komt Hooglanderveen wat beter in de wedstrijd. Laslo Duister ziet zijn schot gekeerd worden door de keeper van Geinoord en Danny de Graaf komt net wat lengte te kort om een voorzet van Mozes Hoppenbrouwer af te ronden.

In de 34e minuut krijgt Hooglanderveen opnieuw een domper te verwerken. De linker aanvaller van Geinoord mag in buitenspelpositie doorgaan en bedient Daniel Kops op maat. 2 – 0. De matig leidende scheidsrechter keurt de goal, ondanks het vlagsignaal van Michiel Burm en felle protesten van Hooglanderveense kant, goed.

Net voor rust is Laslo Duister dicht bij de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van Danny de Graaf kopt hij de bal buiten bereik van Geinoord keeper op de lat.

Na de thee een feller Hooglanderveen. In de 49e minuut krijgt de Hooglanderveense aanhang weer hoop op een beter resultaat. De na rust ingevallen Ilias Bezzahi brengt de achterstand terug tot 2 – 1.

Hooglanderveen blijft aandringen. In de 55e minuut een prachtige één twee tussen Ilias Bezzahi en Danny de Graaf, maar Ilias Bezzahi stuit op de keeper van Geinoord.

Hooglanderveen, met de sterk spelende Mehmet Kaya op het middenveld, krijgt nog diverse kansen maar het weet niet te scoren.

In de 32e minuut na rust valt de genadeklap. Rick Schoonderbeek is net te laat om een diepe bal op Timo Weerding te onderscheppen. De spits van Geinoord kan hierna vrij eenvoudig de 3 – 1 op het scorebord zetten.

Hooglanderveen dringt hierna nog wel aan, maar het mist de overtuiging om nog tegen te scoren.