• Jij bent onze held op het voetbalveld!

Ben jij er klaar voor om het verschil te maken en een helpende hand te bieden? Dit is jouw kans om deel te nemen aan onze gratis EHBO-cursus en een gecertificeerde EHBO'er te worden bij onze groeiende voetbalclub! Tijdens deze cursus krijg je de kennis en vaardigheden om snel en doeltreffend te reageren bij blessures en noodsituaties.

• Wat ga je doen?

VV Hooglanderveen hecht veel waarde aan de veiligheid van de spelers op en rondom de sportvelden. Om die reden hebben wij op zaterdag of bij evenementen EHBO'ers rondlopen op de club. Als EHBO'er ben jij onze redder in nood! Met een koelbloedige aanpak en jouw geruststellende aanwezigheid weet je iedereen op zijn gemak te stellen.

In het kort, verleen je eerste hulp bij blessures/lichamelijk letsel. Soms is een pleister plakken, een zak ijs geven en een rustgevend praatje al voldoende.

• Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als EHBO’er?
    • Op wedstrijddagen ben je herkenbaar én het eerste aanspreekpunt bij (klein) letsel;
    • Jij waarborgt de veiligheid;
    • Je verleent eerste hulp aan personen wanneer dit noodzakelijk is.
  • Bij VV Hooglanderveen zoeken wij jou als EHBO’er, want:
    • Je bent standvastig, raakt niet snel in paniek en je durft beslissingen te nemen;
    • Anderen helpen zit in jouw bloed;
    • En last but not least, jij draagt een warm hart toe aan VV Hooglanderveen en steunt het vrijwilligersbeleid!
  • Heb je (nog) geen diploma/ certificaat?

Heb je een diploma, dan is dat super, maar heb je nog geen diploma, dan is dat geen probleem, want dan regelt VV Hooglanderveen dat je een EHBO-cursus inclusief reanimatie/AED cursus kunt gaan volgen conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Om voor de cursus in aanmerking te komen moet je minimaal 18 jaar zijn.

• Hoeveel werk is het?

Bij het volgen van de opleiding, heb je één lesavond en thuis digitale voorbereiding.

Wanneer je in het bezit bent van het EHBO-certificaat, word je door de coordinator altijd in overleg in een tijdblok ingezet. Per voetbalseizoen heb je minimaal 5 EHBO diensten (08:00- 11:00, 11:00-14:00 of 14:00-17:00uur).

• Niet algeheel onbelangrijk, dit krijg je ervoor terug!
    • Op kosten van VV Hooglanderveen krijg je de kans om een cursus Eerste Hulp te volgen met een erkend EHBO-certificaat.
    • Je leert veel leuke mensen kennen bij VV Hooglanderveen;
    • Je vrijwilligerspunten (oftewel… je betaalt niet de extra contributie);
    • Een officiële uitnodiging voor het vrijwilligers clubfeest;
    • Een waardevolle toevoeging om in jouw CV te vermelden.