• VACATURE 2de TRAINER V.V. HOOGLANDERVEEN 2019/2020

Inleiding

Voetbal Vereniging Hooglanderveen is een voetbalclub in de gemeente Amersfoort, die door de ontwikkeling van de Vinex-wijk Vathorst, in dertien jaar tijd explosief is gegroeid van 350 naar ruim 1.500 leden. Daarmee is het inmiddels één van de grootste voetbalverenigingen van het district. Hooglanderveen staat in de regio bekend als een vereniging waar de leden met plezier en in een vertrouwde, veilige omgeving het voetbalspel kunnen uitoefenen. Voor de nieuwe beleidsperiode 2019 - 2023 heeft de vereniging recentelijk een stevige sportieve ambitie voor de jeugdopleiding en de senioren uitgesproken. Het vlaggenschip, dat momenteel uitkomt in de tweede klasse, zal de komende jaren met hoofdzakelijk eigen jeugd de stap naar de eerste klasse moeten zetten. De jeugdopleiding is in 2015 gecertificeerd met de KNVB-stempel ‘Lokale Jeugdopleiding’ en zal doorgroeien naar het volgende opleidingsniveau ‘Regionaal’.

De vereniging is vanaf komend seizoen 2019/2020 op zoek naar een trainer voor het tweede elftal.

Profielschets

• In bezit van TC 2/UEFA B.
    • Aantoonbaar ervaring als trainer. Bij voorkeur zelf minimaal op 2e klasse niveau gespeeld.
    • Voetbaltactisch onderlegd met een duidelijke voetbalvisie om vanuit eigen kracht te spelen.
    • Clubmens. Aantoonbaar meerdere jaren werkzaam bij dezelfde vereniging; daarbij gewerkt aan de ontwikkeling van de selectie (op individueel en teamniveau) en betrokkenheid getoond bij de vereniging.
    • In staat om een groepsproces op gang te brengen en door te ontwikkelen, binnen en buiten het veld.
    • Aandacht voor doorstroming van eigen jeugdspelers.
    • Mensgericht, maar tevens in staat om boven de groep te staan. Duidelijk, eerlijk en met respect naar spelers, begeleiding, tegenstander en organisatie.
    • Communicatief vaardig; als ambassadeur van de vereniging kunnen acteren. Openstaan voor feedback en zelfreflectie.
    • Woonachtig in de regio.

Werkzaamheden op hoofdlijnen

• Verzorgen van trainingen van de B-selectie op dinsdag- en donderdagavond. In de voorbereiding behoort uitbreiding naar drie trainingen per week tot de mogelijkheden.
    • Overleg met de hoofdtrainer over de teamindelingen van 1ste en 2de elftal na afloop donderdagtraining, in samenspraak met staf en TC.
    • Begeleiding van tweede elftal tijdens wedstrijden (standaard: zondag).
    • Leidinggeven aan technische staf tweede elftal.
    • Proactief geïnformeerd zijn over andere relevante selectie-elftallen, zoals 1ste elftal en JO19-1.
    • Periodiek begeleiding bieden bij beloftenteam.
    • Periodiek overleg met afvaardiging Technisch Hart.
    • Wekelijks bijhouden van spelervolgsysteem.
    • Invulling geven aan media- en sponsorverplichtingen.

Mocht je voldoen aan het gevraagde profiel en interesse hebben in de functie van trainer van het tweede elftal, dan zien wij graag jouw cv en motivatiebrief uiterlijk zondag 10 februari 2019 tegemoet. Dit kan worden toegestuurd aan Igor van Gelderen, Technisch Manager via

technischmanager@vvhooglanderveen.nl. Bij vragen kan telefonisch contact worden opgenomen met 06 55871685.