• Een aantal seizoenen geleden heeft een grote groep enthousiaste trainers van Hooglanderveen de KNVB-cursus Pupillentrainer gedaan. Nog steeds zijn veel van deze trainers momenteel iedere week actief om de jeugd van onze vereniging ontwikkeling en plezier te bieden.

  Met de opleiding Pupillentrainer leer je hoe je kinderen kunt leren voetballen en plezier te hebben in voetballen. Tijdens de cursus Pupillentrainer leer je hoe je kinderen kunnen leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en coaching vorm kan geven.

  Concrete onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen zijn: het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen, kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen, jongens- en meisjesvoetbal en leiding geven aan jeugdspelers. De inhoud komt overeen met die van de modulen voor Onder 8 tot en met Onder 13.

  In het voorjaar van 2019 wil Hooglanderveen de KNVB-opleiding Pupillentrainer in ons eigen clubhuis organiseren. Onze Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw, Rob Overkleeft, is tevens docent bij de KNVB en zal bij voldoende animo deze opleiding verzorgen en begeleiden. Wij hebben daarvoor wel minimaal 12 aanmeldingen nodig van trainers van Hooglanderveen.

  Via deze weg willen wij enthousiaste jeugdtrainers of ouders die een jeugdteam trainen en het leuk vinden om een stuk trainersopleiding te krijgen, uitnodigen om deel te nemen aan deze cursus. Ook voor ambitieuze trainers kan deze opleiding de opstap zijn naar bijvoorbeeld TC3.

  De opleiding bestaat uit 8 avonden, welke op vrijdagen zullen plaatsvinden. Als wij voldoende aanmeldingen binnen hebben, dan zullen wij ernaar streven de opleiding begin februari 2019 te laten starten bij Hooglanderveen.

  De kosten voor de opleiding zullen vergoed worden door de vereniging, met de enige voorwaarde dat deelnemers komend seizoen een trainersrol vervullen bij de club.

  Meer informatie is te vinden via de volgende link: https://www.knvb.nl/assist/assist-trainers/opleidingen/trainer-coach-veldvoetbal-opleidingen/pupillentrainer

  Aanmeldingen kunnen verstuurd worden naar Rob Overkleeft via hjo-onderbouw@vvhooglanderveen.nl.