• FyZie en Annatommie mc verzorgen (para)medische begeleiding vv Hooglanderveen

  Vanaf het seizoen 2017/2018 start VV Hooglanderveen een intensieve samenwerking met FyZie en Annatommie mc op sportmedisch gebied.

  Beide partijen ondersteunen de club op het medische vlak. Dit betekent dat de fysiotherapie en sportverzorging  bij blessures voor de seniorenselectie en de hoogste jeugdselectie door FyZie en Annatommie mc worden verzorgd.

  Zowel Annatommie mc als FyZie zijn trots zich te verbinden aan de club. ‘’Wij kijken uit naar de samenwerking. Als er blessures bij de leden ontstaan, dan kunnen we hier direct op in spelen. Samen hebben wij veel expertise in huis om te zorgen dat het herstel spoedig verloopt’’, aldus Menno Werie manueel therapeut en eigenaar van FyZie.

  Waar FyZie zorgt voor de eerstelijns fysiotherapeutische begeleiding op de club, vult Annatommie mc, als gespecialiseerd orthopedisch centrum, dit aan door korte lijnen naar de tweedelijns zorg te faciliteren. Met een team van orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en radiodiagnostische laboranten is het medisch centrum instaat de sporter van diagnose tot aan herstel te begeleiden en te behandelen. Dit kan zowel operatief als niet-operatief. Focus ligt hierbij voornamelijk op de ‘zwaardere’ blessuregevallen.

 • Ontwikkelen sportmedisch beleid en sportspreekuur voor spelers van Hooglanderveen

  Naast het behandelen van blessures slaan  FyZie en Annatommie mc de handen in een om letsel aan de voorzijde te voorkomen. Zo wordt er met de club een  sportmedisch beleid ontwikkeld voor alle leden. Daarnaast organiseren Annatommie mc en FyZie een thema-avond waar kennis op het gebied van preventie wordt gedeeld aan de coaches, teamleiders en begeleiders.

  Op dinsdagavond kan je binnenlopen op het sportspreekuur. Vanaf 20.00 uur in de verzorgingsruimte van Hooglanderveen. Shane Leurs (fysiotherapeut van het eerste elftal) verzorgt de screening.

  Graag wel een berichtje vooraf om je aan te melden naar sleurs@fyzie.nl 

  Voor de fysiotherapie én sportverzorging van de seniorenselectie en JO19-1 maakt vv Hooglanderveen gebruik van de diensten van Shane Leurs (hoofd medische staf), Charlotte Ammerlaan (fysio) en Justin Enos (sportverzorger). 

  Over FyZie

  FyZie is de meest gespecialiseerde praktijk voor fysiotherapie in Amersfoort, met locaties in Hooglanderveen, Kattenbroek, Zielhorst, Amersfoort Zuid en in Vathorst.

  Een sympathiek, behulpzaam en hoogopgeleid team deskundigen staat klaar om u te helpen. FyZie biedt fysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie, oedeemtherapie en fysio speciaal voor sporters, kinderen en bij bekkenklachten. Rugpijn, knieklachten, schouderpijn welke klacht of blessure u ook heeft, bij FyZie vindt u altijd snel de juiste en deskundige therapeut. 

  Kijk voor meer info op: www.fyzie.nl

 • Over Annatommie mc

  Annatommie mc biedt sinds 2003 hoogwaardige verzekerde zorg ter voorkoming en genezing van bewegingsklachten. In vijf medische centra in het land werken orthopedische chirurgen, fysiotherapeuten en radiodiagnostische laboranten nauw samen.

  Door ons ervaren medisch team, onze korte lijnen en persoonlijke service bieden wij patiënten dagelijks hoogstaande en doelgerichte orthopedische zorg, van diagnose tot aan herstel.

  Afhankelijk van de individuele situatie bepalen onze orthopedische chirurgen in overleg met de patiënt of er een operatieve behandeling moet plaatsvinden of dat er op een niet-operatieve manier kan worden behandeld. Immers, iedere beweging is anders en verdient een behandeling op maat.

  Op eenzelfde manier willen wij huisartsen en fysiotherapeuten met wie wij nauw samenwerken bijstaan met onze kennis en kunde op het gebied van orthopedie en beweging. Kijk voor meer informatie op de website: www.annatommiemc.nl