• Scherpenzeel een maatje te groot voor Hooglanderveen
  • wedstrijddag zaterdag 17 september 2022

Onder toezicht van de nieuwe hoofdsponsor Marco Vos van Jumbo Vathorst heeft het eerste elftal zijn laatste bekerwedstrijd met 0-4 verloren van het in de 1e klasse uitkomende Scherpenzeel.

Vanaf het beginsignaal nam Scherpenzeel het heft in handen. Het verdedigend ingestelde Hooglanderveen werd de gehele wedstrijd teruggedrongen op eigen helft.

Ondanks het veldoverwicht van de gasten had, na een prachtige aanval over meerdere schijven, Pim Gijtenbeek een enorme kans om Hooglanderveen naar een 1-0 voorsprong te schieten. Helaas belandde zijn inzet naast de goal van Scherpenzeel.

In de 23e  minuut kwam Scherpenzeel door een afstandsschot van Eef van Riel op 0-1. Tien minuten later schoot Lars ten Teije Scherpenzeels tweede treffer achter doelman Thomas Peters. Ilias Bezzahi kreeg een beste kans op de aansluitingstreffer, maar hij stuitte op de keeper van Scherpenzeel. Net voor rust was het weer raak. Oud profspeler Soufiane Laghmouchi tekende voor de 0-3.

Na rust nam Scherpenzeel wat gas terug, maar bleef veruit de betere ploeg. In de 50e minuut was het opnieuw Lars ten Teije, die het net wist te vinden. Hooglanderveen bleef, in het verloop van de tweede helft, met man en macht verdedigen om de achterstand niet verder op te laten lopen. Mede doordat het vizier van de Scherpenzeelse spitsen niet meer op scherp stond lukte dit wonderwel.

Na twee nederlagen en één gelijkspel is Hooglanderveen uitgeschakeld voor de beker.

Met dank aan Kees Steenbeek

pr-communicatie@vvhooglanderveen.nl