• Afgelopen zaterdag tijdens de kickoff dag is de scheidsrechtercommissie veel teams langsgegaan om scheidsrechters te werven. Dat is hard nodig om alle wedstrijden op zaterdag en zondag een goede doorgang te laten vinden. Wij proberen als vereniging voor iedere thuiswedstrijd een scheidsrechter aan te stellen. Een enorme puzzel, zeker ook als A-categorie teams geen scheidsrechter vanuit de KNVB aangesteld krijgen. Die puzzel wordt elk jaar groter omdat er elk jaar helaas scheidsrechters stoppen. Dus hebben we elk seizoen nieuwe scheidsrechters nodig.
  Als jij dat dus ook wilt gaan doen, lees dan verder en meld je aan. Wil je bijvoorbeeld dat je moeder of vader gaat vlaggen, laat ze dan meelezen en zich aanmelden.

  Het fluiten van een wedstrijd levert je vrijwilligerspunten op en het geeft een goed gevoel als je een wedstrijd lekker gefloten hebt.

  Maar, denk je dat je de spelregels nog niet voldoende kent of ben je wat onzeker? Weet dan dat de scheidsrechtercommissie jou goed begeleid. Met rapporteurs en cursussen.

  Vanaf volgende week beginnen de cursussen. Deze zijn ook toegankelijk voor degene die al een jaar of meer fluiten, want er verandert altijd wel wat aan de spelregels.

  Volg de cursus tot clubscheidsrechter op de club.

  Er worden 2 cursussen gehouden op vrijdag 9 september:
  om 19:00 uur de basis cursus gericht op beginnende scheidsrechters die starten met wedstrijden op half veld
  om 20:00 uur de cursus voor wedstrijden op heel veld

  Vrijdag 16 september is de 2e cursusavond op hetzelfde tijdstip

  Volg de cursus tot assistent-scheidsrechter 'vlagger'

  Ben jij die vader of moeder die wel af en toe wil vlaggen maar eerst wil weten wat het inhoudt en wat de regels zijn dan is deze cursus voor jou!

  De scheidsrechtercommissie gaat dit seizoen, een avondcursus ‘assistent-scheidsrechter’ geven.
  De cursus wordt gegeven op vrijdag 23 september in het clubhuis. Begintijd is 20:30 uur tot uiterlijk 21:30 uur. Inschrijven is verplicht (zie flyer)

  Meld je aan via scheidsrechters-jeugd@vvhooglanderveen.nl (ook aspirant seniorenscheidsrechters)

  Flyer scheidsrechter (pptx)

  Flyer assistent-scheidsrechter (pptx)