• Rick Voortman kopt eerste elftal naar finale nacompetitie
  Het eerste elftal heeft tegen SO Soest op uitstekende wijze revanche genomen voor de 4-0 nederlaag van twee geleden. Na 120 minuten trok Hooglanderveen aan het langste in de tweede ronde van de nacompetitie, door SO Soest met 2-1 te verslaan.
   
  De eerste echte kans in de wedstrijd was voor Pim Gijtenbeek, maar de snelle buitenspeler kreeg de bal niet goed onder controle, waardoor de verdediging van SO Soest op tijd kon ingrijpen. In de 15e minuut kwam SO Soest op voorsprong.
   
  Uit een corner volgende een scrimmage, waarbij de bal door een speler van SO Soest met de hand werd meegenomen. Nico Safarov stond op de goede plaats op het laatste tikje te geven. Ondanks protesten van Hooglanderveense zijde keurde scheidsrechter De Meij het doelpunt goed.
   
  De 1-0 voorsprong speelde SO Soest in de kaart. Zij konden hun favoriete spelletje spelen, leunend op de verdediging en proberen toe te slaan via snelle uitbraken. Hooglanderveen profiteerde te weinig van de vele vrije trappen via de zijkant, waarbij doelman Janmaat van SO Soest nauwelijks onder druk werd gezet.
   
  In de loop van de tweede helft een steeds feller eerste elftal op zoek naar de gelijkmaker. De meer dan verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk in de 85e minuut. Danny de Graaf bediende vanaf de linkerkant Rick Voortman op maat. De blonde spits kopte de bal grandioos in de bovenhoek.
   
  Na 90 minuten kregen de vele toeschouwers nog 30 minuten extra voorgeschoteld. In de 97e minuut werden de mannen van Charles van Altena beloond voor de meer aanvallende spelwijze. Uit een perfect genomen cornerbal door Bart van Steen, was het opnieuw Rick Voortman, die doelman Janmaat met een kopbal verschalkte.
   
  In het resterende gedeelte van de verlenging hield het eerste elftal redelijk eenvoudig stand. Na 120 minuten kwam er een einde aan deze zenuwslopende wedstrijd. In de finale van de nacompetitie treft Hooglanderveen Swift uit Amsterdam.
   
  Met dank aan Kees Steenbeek.