• Procedure inzake gele / rode kaarten / schorsingen / boetes
  Beste leden,
   
  Om naar iedereen duidelijkheid te verschaffen wat de bestaande KNVB procedures zijn inzake gele / rode kaarten /schorsingen en boetes en om duidelijk te maken hoe wij als vv Hooglanderveen hiermee omgaan (lees: de kosten hiervan doorbelasten aan het betreffende lid) vermelden wij hierbij de onderstaande procedure.
   
  Uiteraard hopen wij dat dit niet vaak voor zal komen. Daar spelen jullie als spelers, trainers en leiders zelf een belangrijke rol in.
   
  Met sportieve groet,
   
  Het bestuur
   
   
  ---
   
 • Rode / gele kaarten, schorsingen én boetes

  Sancties

  Overtredingen van de spelregels kunnen leiden tot sancties die worden opgelegd door de KNVB. Aan iedere verstrekte rode of gele kaart verbindt de KNVB een geldboete en (eventueel) een schorsing. De boete en/of schorsing wordt door de KNVB via een mail bekend gemaakt aan het betreffende lid.

  Tijdstraffen

  Bij de zgn. B-categorie elftallen, dit zijn lagere elftallen bij zowel de jeugd als senioren levert een eerste gele kaart een tijdstraf op van 10 minuten. Deze tijdstraf kan slechts eenmaal per speler per wedstrijd worden opgelegd bij een eerste waarschuwing. Hierbij moet de scheidsrechter wel de gele kaart tonen. Krijgt een speler een tweede waarschuwing dan volgt de rode kaart.

  Gele kaarten

  Bij de vijfde, zevende, negende en volgende gele kaart is een speler automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst.

  Rode kaarten

  Na een directe rode kaart is een speler automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst. Daarna bepaalt de KNVB-tuchtcommissie de uiteindelijke straf.

  Kosten voor gele en rode kaarten worden doorbelast. Het in rekening gebrachte boetebedrag wordt door vv Hooglanderveen aan de betreffende speler/speelster doorbelast d.m.v. automatische incasso. Bij in gebreke blijven van betaling volgt een speelverbod!

  Kosten boetes seizoen 2023-2024

  > Senioren

  Boetebedrag

  • Registratie eerste t/m derde, vijfde t/m zevende waarschuwing € 18,30 (gele kaart)
  • Registratie vierde, achtste en volgende waarschuwing € 32,30 (gele kaart)
  • Strafoplegging bij directe straffen, alsmede twee waarschuwingen in één wedstrijd € 32,30 (rode kaart, direct of na 2x geel)

  > Junioren en pupillen

  Boetebedrag

  • Registratie eerste t/m derde, vijfde t/m zevende waarschuwing € 8,40 (gele kaart)
  • Registratie vierde, achtste en volgende waarschuwing € 18,30 (gele kaart)
  • Strafoplegging bij directe straffen, alsmede twee waarschuwingen in één wedstrijd € 18,30 (rode kaart, direct of na 2x geel)

   

  vv Hooglanderveen, versie 20-09-2023