• De spanning stijgt. Nog maar 3 dagen voordat het Amersfoortse voetbalkampioenschap op ons complex start met de aftrap. Morgen is de grote opbouw dag. Gisterenavond zijn we bij onze buren langsgegaan en hebben wij hen persoonlijk ingelicht over het evenement en informatie verstrekt over de maatregelen die wij hebben genomen om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

  We moeten vandaag nog een paar adressen van onze goede buren langs, maar in de brochure die wij aan hen verstrekken staat het volgende vermeld:


  Aanstaande zaterdag 19 augustus start het Amersfoortse Voetbalkampioenschap (AVK) 2017 op het complex van voetbalvereniging Hooglanderveen. Het toernooi waarin de 1ste teams van de Amersfoortse voetbalclubs tegen elkaar strijden komt één keer in de 13 jaar bij ons voorbij.

  Het toernooi trekt veel bezoekers vanuit de regio. Wij willen als club een mooi visitekaartje afgeven en daarom hebben we veel tijd geïnvesteerd in de organisatie. We maken er een mooi spektakel van, maar willen onze goede buren geen overlast bezorgen. Daarom willen wij u vooraf goed informeren over het evenement en hoe wij met u in contact kunnen blijven.

  Parkeren

  We gebruiken ons eigen parkeerruimte op het complex, maar dat zal niet voldoende te zijn. In overleg met OBV gaan we ook gebruik maken van de tijdelijk bruikbare ruimte waar voorheen de GYM XL hal heeft gestaan. Mocht dat niet voldoende zijn, dan mogen we ook gebruik maken van beschikbare parkeerruimte bij Houtrust. Dat begeleiden we met parkeerwachters. Mocht zelfs dat niet voldoende zijn, hetgeen we niet verwachten, verwijzen we de auto’s naar de parkeerplaats bij Karwei. Zo proberen we parkeeroverlast bij onze buren te vermijden.

  Geluid

  We hebben een professionele geluidsinstallatie buiten gericht op de 3 kunstgrasvelden waar de wedstrijden gespeeld worden. De geluidsinstallatie wordt gebruikt voor muziek voor en na de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden wordt omgeroepen wie er gescoord hebben op welk veld. Aanstaande zaterdag vanaf 11:00 uur begint het toernooi. De wedstrijden in de middag gaan over in een feestavond dat stopt om 24:00 uur. Zondag is er geen activiteit. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag alleen in de avonden vanaf 18:00 uur. Geluidinstallatie buiten is die avonden tot max 24:00 uur aan. Vrijdagavond is de finale avond. Buiten gaat het geluid om 24:00 uur uit, dan gaan we nog 1 uurtje binnen verder en is het toernooi ten einde.

  Zaterdag 26 augustus wordt de geluidinstallatie nog gebruikt voor omroepen tijdens de kick off dag.

  Licht

  De veldverlichting op de velden 4 en 5 (langs de Heideweg) gaan uiterlijk om 23:00 uur uit. De verlichting van het hoofdveld uiterlijk om 24:00 uur.

  Het wordt vooral een leuk en gezellig evenement, dat voor de club veel exposure maar ook inkomsten kan opleveren, zeker als de weergoden ons goed gestemd zijn. De rest organiseren wij wel.

  Contact

  We doen ons uiterste best om de overlast met onze buren te vermijden, dan wel tot een minimum te beperken. Daarom informeren wij u vooraf, maar mocht er, naar uw mening, toch iets misgaan, dan kunt u als buren direct contact opnemen met de organisatie van dit evenement. In de brochure staat een speciaal 06-nummer vermeld dat voor de ontvanger van de brochure speciaal gedurende het evenement is opengesteld. Dan krijgt men gelijk iemand van de werkgroep aan de lijn en kunnen we in overleg treden om passende maatregelen te nemen.

  Hopend en uw begrip en wellicht zien wij u nog op ons complex gedurende het AVK.

  De AVK werkgroep vv Hooglanderveen

  Jeroen Brandsen, Marcel Wendel, Rob van de Grootevheen, Ruud Vos, Ryan van Diermen en Norbert van Hengstum