• Mehmet Kaya leidt eerste elftal naar belangrijke overwinning in strijd om degradatie

  Onder toeziend oog van commentator George Elsinghorst van de Hooglanderveen.hub heeft het eerste elftal in het onderlinge duel om de laatste plaats een enorm belangrijke overwinning behaald op de rode lantaarndrager SDZ. Het vertoonde spel in de eerste helft gaf de positie in de rangschikking van beide ploegen goed weer.

  SDZ werd alleen gevaarlijk door onnodig balverlies van het eerste elftal en ondanks het veldoverwicht creëerde het eerst eelftal nauwelijks kansen. Na een kwartier spelen een tegenvaller voor de formatie van Charles van Altena. Jurriën Ebbes kwam ongeluk in aanraking met een van de aanvallers van SDZ en moest met een vervelende ribblessure het veld verlaten. Jasper van Nimwegen nam zijn plaats in, in het hart van de verdediging.

  In de 37e minuut kon het Hooglanderveense publiek eindelijk weer eens juichen. Mehmet Kaya knalde een directe vrije vanaf een meter of 20 keihard achter de 17 jarig doelman Milan Roersma van SDZ. In de blessuretijd van de eerste helft vergrootte Mehmet Kaya de voorsprong. Na een prachtige aanval over meerdere schijven poeierde hij de bal in het dak van het doel. 2-0.

  Direct na rust ging de voor Rick Voortman ingevallen Junior Kameni goed door over links. Zijn voorzet miste helaas precisie, waardoor een goede mogelijkheid verloren ging om de wedstrijd direct na rust te beslissen.

  In de 58e minuut bracht Jereno Blankendal de spanning terug. Dezelfde  speler had nog geen vier minuten later de 2-2 op zijn schoenen, maar doelman Thomas Peters voorkwam de Amsterdamse gelijkmaker.

  Nog geen minuut later was Danny de Graaf dichtbij de 3-1, maar de keeper van SDZ tikte de bal op de lat. Het eerste elftal kreeg daarna diverse goede mogelijkheden om de 3-1 te scoren. Robin Wollaars schoot over, uit een perfecte voorzet van Junior Kameni. Danny de Graaf soleerde door de Amsterdamse defensie, maar zag zijn schot geblokkeerd worden.

  In de 77e viel de bevrijdende 3-1. Uit een vrije trap van Mehmet Kaya stond Danny de Graaf op de goede plaats om de 3-1 binnen te lopen. Zeven minuten later anticipeerde Junior Kameni, beter dan de verdedigers van SDZ, op een diepe bal en scoorde beheerst de 4-1.

  Twee minuten later verscheen Junior Kameni opnieuw alleen voor de keeper van SDZ, maar nu kwam de jeugdige goalie van SDZ  als winnaar uit de strijd. Twee minuten voor tijd schoot de ingevallen Pim Gijtenbeek, die terugkeerde na vijf maanden blessureleed, na goed voorbereidend werk van Mehmet Kaya, de 5-1 tegen de touwen. Door de overwinning op SDZ bezet Hooglanderveen nu de 12e plaats.

  Met dank aan Kees Steenbeek.