• Vandaag is de vereniging op de hoogte gesteld van de maatregelen rondom de wedstrijd SO Soest - Hooglanderveen van komende zondag 20 september:

  Integraal overgenomen van de site van SO Soest:

  https://www.so-soest.nl/nieuws/6983/aanstaande-zondag-geen-publiek-bij-so-soest-%E2%80%93-hooglanderveen

  Aanstaande zondag wordt de wedstrijd SO Soest 1 – Hooglanderveen 1 zonder de aanwezigheid van bezoekers gespeeld. Wij verzoeken iedereen thuis te blijven. De wedstrijd is beperkt toegankelijk voor hen die een gerelateerde reden hebben; spelers, scheidsrechters, waarnemers KNVB, trainers, pers, handhavende bestuurders/vrijwilligers en spelers/trainers die eerder deze dag of op hetzelfde moment een wedstrijd gespeeld/gecoacht hebben of een wedstrijd spelen/coachen..

  Motivatie
  De afgelopen weken hebben wij geconstateerd dat het handhaven van de coronamaatregelen, met name de 1,5-meterregel, voor een grote stroom toeschouwers, niet eenvoudig te realiseren is.

  Wij begrijpen dat toeschouwers in hun enthousiasme om na lange tijd weer van het voetbalspel en elkaars aanwezigheid te mogen genieten graag dicht bij elkaar staan. Maar dat mag juist niet én daar gaan wij in de toekomst strenger op handhaven.

  In de afgelopen periode zijn bovendien de eerste zorgelijke berichten over coronabesmettingen die onze leden direct dan wel indirect aangaan bij ons binnengekomen.

  Het laatste dat wij willen is dat een wedstrijd van SO Soest een besmettingshaard wordt voor nieuwe coronagevallen. Dat is voor ons de reden om de wedstrijd SO Soest – Hooglanderveen achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

  Met pijn in ons hart
  Deze beslissing nemen wij met pijn in ons hart. Wij hebben ons een half jaar verheugd op het eerste competitietreffen, in de hoop dat we het ergste coronaleed achter de rug hebben. De actualiteit is echter anders. Juist in deze periode willen en moeten wij waakzaam en alert zijn, juist in het belang van onze leden. Wij begrijpen dat deze beslissing voor onze trouwe supporters heel vervelend is.

  Wij vertrouwen op uw begrip en spreken het vertrouwen uit dat wij u binnenkort weer mogen begroeten bij een thuiswedstrijd van SO Soest 1. Hopelijk is dat al op 4 oktober, tegen VVIJ.

  Frank Bruijnis en zijn manschappen wensen wij komende zondag veel succes.

  Namens het bestuur van SO Soest
  Ries de Jong - voorzitter