• Lars van de Grootevheen kopt 1e elftal naar periodetitel
  • Na negentig minuten vlogen de spelers en begeleiding van het eerste elftal elkaar vol in de armen. Wat niemand voor mogelijk had gehouden, werd werkelijkheid. Het winnen van de tweede periode.

    Hooglanderveen had een overwinning op het Amsterdamse DCG nodig om de tweede periode te bemachtigen. De ploeg van Charles van Altena had zichtbaar moeite met de spanning. Veel onnodig balverlies was het gevolg.

    In het verloop van de eerste helft herstelde de ploeg zich enigszins. Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat de keeper van DCG voor het eerst handelend moest optreden. Hij keerde vrij eenvoudig het afstandsschot van Marc Hessels. Tegenstander DCG kwam eveneens niet tot kansen, zodat de eerste helft zonder doelpunten werd afgesloten.

    In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Beide ploegen hielden elkaar vrij eenvoudig in evenwicht en creëerden nauwelijks kansen tot aan de 60e minuut. Uit een goed aangesneden vrije trap van Robin Wollaars kopte Lars van de Grootevheen de bal achter de kansloze doelman van DCG. DCG probeerde het nog wel om terug te komen, maar de verdediging van het eerste elftal kwam nauwelijks meer in de problemen.

    Uit een van de spaarzame counters van het eerste elftal werd Marios “Junior” Kameni in de 83e minuut binnen de beruchte lijnen onderuitgehaald. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter Koene legde ten onrechte de bal niet op de stip. Het mocht de pret niet drukken. Ruim tien minuten later gingen alle Hooglanderveense handen de lucht in en was de periodetitel binnen. Een geweldige prestatie van het jeugdige en keihard werkende eerst elftal.