• Groots jubileumweekend >Wees van harte welkom! > Ervaar, beleef én geniet!
 • Het jubileumjaar van VV Hooglanderveen nadert zijn hoogtepunt!. Na de formele plechtigheden op 8 juli vorig jaar, door corona een paar weken na de officiële verjaardag op 14 juni, en na diverse andere jubileumactiviteiten als het Glow-in-the-dark toernooi, het Krasse Knarren Toernooi, de Voetbal Pubquiz en het Dartstoernooi, vieren we op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 het grote afsluitende jubileumweekend. <<<leesverder>>>

 • 75 jaar VV Hooglanderveen 17-06-1946 - 17-06-2021
 • In het kader van het prachtig bestaan 75 jaar VV Hooglanderveen organisseert de jubileumcommissie tot aan 19 juni 2022 diverse evenementen. Deze evenementen worden via de website én socialmedia kanalen kenbaar gemaakt.

 • VV Hooglanderveen al 75 jaar actief mét ambitie
 • Donderdag 8 juli opende burgemeester Lucas Bolsius samen met voorzitter van de voetbalvereniging Norbert van Hengstum door een druk op een grote rode knop officieel het jubileumjaar van VV Hooglanderveen. De confetti die op dat moment van achteruit het decor kwam, bevestigde het moment aan alle aanwezigen. Die avond was er een bijeenkomst belegd voor een kleine 100 mensen.

  Vrijwilligers, ereleden, bestuur en andere genodigden waren naar het Willem Tomassen Complex gekomen om de officiële gedenking van het 75-jarig bestaan van de club bij te wonen.

  Vanwege de geldende corona-maatregelen kon het event niet voor alle belangstellenden toegankelijk zijn. Tijdens deze avond, die gepresenteerd werd door VV Hooglanderveens eigen Fien Vermeulen, nieuwslezer bij Q Music maar bovenal fanatieke spits bij Dames 1, werd ook het jubileumboek gepresenteerd.

  De eerste exemplaren van het prachtige meer dan 300 pagina’s tellende boek werden uitgereikt aan oud eerste elftal-spelers door de 7 makers van het boek. Mede-initiatiefnemer en -schrijver Kees Steenbeek gaf tekst en uitleg bij de overhandiging. Interviews, ervaringen, foto’s, rangen en standen vertellen het verhaal van 75 jaar clubgeschiedenis.

 • Norbert van Hengstum werd door burgemeester Bolsius namens het bestuur van de voetbalclub benoemd tot erelid, een titel die normaal gesproken ten goede komt aan oud-voorzitters. Bolsius roemde Norbert om zijn enorme tomeloze inzet voor de voetbalvereniging.

  Tijdens het aanbrengen van bijbehorende speld door de burgemeester, was Norbert zichtbaar geëmotioneerd. Bovendien overhandigde de burgervader namens de gemeente Amersfoort een Stadsoorkonde.

 • “Voetbalvereniging Hooglanderveen slaagt erin voetbalspelers en voetballiefhebbers uit de regio voor langere tijd aan zich te binden. Het college van B&W heeft grote waardering voor hun bijdrage aan de voetbalsport en daarmee aan de sportieve identiteit van Amersfoort en Hooglanderveen”, aldus Bolsius.

  Fien Vermeulen begon de avond met het interviewen van Norbert van Hengstum. Het afgelopen corona-jaar, de geschiedenis van de club met de enorme groei en de verhuizing naar het huidige complex ten gevolg, de vele vrijwilligers die de club heeft maar ook de zorgen om de toekomst. Burgemeester Bolsius voegde zich bij de discussie over het huidige sportklimaat in de regio Amersfoort.

  Ook een vertegenwoordiger van de KNVB was aanwezig. KNVB-ambassadeur Sipke Teijema sprak vol lof over het regionaal overleg dat VV Hooglanderveen heeft met andere voetbalclubs van soortgelijke grootte over de uitdagingen waar deze clubs voor staan. Teijema overhandigde een jubileumvlag van de KNVB aan Norbert.

 • De avond werd afgesloten met een borrel voor alle gasten op het terras van de vereniging. Degene die een jubileumboek hadden besteld in de voorverkoop, konden deze meteen afhalen.

  Vol enthousiasme werden de boeken gelijk doorgebladerd, wat een grote glimlach op de gezichten bracht en weer vele herinneringen naar boven kwamen. Het boek is nog steeds te koop voor € 20 bij Primera Brandsen Vathorst en Primera, bij Primera Brundel in Hoogland en op de club. De jubileumcommissie heeft voor komend jaar nog vele events in de planning staan.

  In verband met de nieuwe corona-beperkingen is nog niet zeker wanneer deze evenementen gehouden worden. Houd de website in de gaten voor de aankondigingen hiervan.

 • VV Hooglanderveen ontvangt stadsoorkonde
 • Op donderdag 8 juli 2021 heeft burgemeester Lucas Bolsius een Stadsoorkonde uitgereikt aan Voetbalvereniging Hooglanderveen. De club ontving de Stadsoorkonde tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan.Voetbalvereniging Hooglanderveen is een betrokken, sportieve én gastvrije vereniging. Op 17 juni 2021 bestond de vereniging 75 jaar.

  Op de huidige locatie aan de Willem Tomassenlaan is de club snel gegroeid van 450 leden naar bijna 1500 leden. Ondanks de snelle groei is de vereniging zich blijven ontwikkelen. Zowel sportief met oog voor ontwikkeling op ieders niveau, als maatschappelijk in diverse projecten met de buurt. De vrijwilligers zijn van grote waarde voor de vereniging.

  Voetbalvereniging VV Hooglanderveen slaagt erin voetbalspelers en voetballiefhebbers uit de regio voor langere tijd aan zich te binden. Het college van B&W heeft grote waardering voor hun bijdrage aan de voetbalsport en daarmee aan de sportieve identiteit van Amersfoort en Hooglanderveen. (Bron AD) 

 • Jan Mossink blikt terug > :"grappen én grollen"