• De KNVB is dit seizoen gestart met het aanbieden van Onder 23-voetbal op selectieniveau. Vorig seizoen kwam deze aankondiging vrij laat in het seizoen, waardoor wij al vrij snel tot de conclusie kwamen dat het nog geen haalbare kaart zou zijn om dit seizoen deel te nemen. Een aantal grote verenigingen uit de buurt heeft dit seizoen wel al deelgenomen en daar horen wij veel positieve reacties over. De verwachting is dat Onder 23-voetbal de komende seizoenen een enorme toevlucht gaat nemen en dat er ook op recreatief niveau competities in deze leeftijdsklasse gestart gaan worden. Dat laatste zal echter komend seizoen nog niet van toepassing zijn.

Het Technisch Hart heeft in de eerste seizoenshelft uitgebreid gesproken over de voors en tegens van het deelnemen aan de Onder 23-competitie. Daarbij zijn wij tot de conclusie gekomen dat een Onder 23-team een perfecte brug kan slaan tussen het einde van de jeugdopleiding en het eerste elftal. Met het introduceren van een Onder 23-team zal de jeugdopleiding als het ware verlengd worden tot een oudere leeftijd. Bovendien speelt de Onder 23 op zaterdag, waardoor jongens in de leeftijdsgroep van 19 tot 23 jaar nog niet de keuze hoeven te maken of zij op zondag willen speken. We hopen en verwachten al met al dat we vruchten zullen plukken van deze keuze door de aanwas van eigen jeugdspelers naar het eerste elftal te optimaliseren.

Het Onder 23-team zal naast het tweede elftal gaan fungeren. Beide teams kunnen spelers leveren aan het eerste elftal, afhankelijk van de gevraagde positie en de beschikbare kwaliteiten. In ieder geval de komende seizoenen zal er nog niets veranderen aan het tweede seniorenteam als selectiegroep. We zien echter bij andere verenigingen wel dat soms de keuze wordt gemaakt om tweede elftallen als selectieteam terug te trekken en de Onder 23-groep als opleidingsteam en achtervang van het eerste elftal te gebruiken. Deze interne en externe ontwikkelingen voor tweede elftallen zullen we de komende jaren nauwlettend in de gaten blijven houden. Waar wel een wijziging plaatsvindt is bij de JO19-1. Vanaf komend seizoen zal de JO19-1 verdwijnen als hoogste selectieteam bij de jeugd. De JO18-1 zal geformeerd worden als nieuw vlaggenschip bij de jeugd.

De huidige spelersgroep van de JO19-1 zal vrijwel in zijn volledigheid overgaan naar het nieuwe team en zal verder worden aangevuld met enkele jongere talenten. We zijn verheugd dat we in de persoon van Marino Osimani een gedreven trainer in huis hebben die komend seizoen de talenten van de Onder 23 zal begeleiden. Marino is dit seizoen nog trainer van de JO19-1. In zijn kielzog heeft ook Arie den Ouden laten weten om komend seizoen met de JO19-1 mee te gaan naar de Onder 23, in de rol van assistent-trainer. Ook daar is de vereniging erg content mee.