• Gele kaart in eindefase van het seizoen - Dit zijn de gevolgen?

  De eindfase van de competitie is inmiddels aangebroken. Omdat er vragen kunnen leven over de registraties aan het einde van het seizoen en/of in de promotie- of degradatiecompetities, zetten we in het kort alle informatie op een rij over de registratie van waarschuwingen.

  De registratieregeling is van toepassing op wedstrijden die door het bestuur amateurvoetbal worden georganiseerd. Een uitsluiting of functieontzegging naar aanleiding van de registratieregeling geldt dus ook alleen voor wedstrijden in het amateurvoetbal.

  Categorieën voor verwerking waarschuwingen


  Bij het registreren is er een onderverdeling in vijf categorieën:

  * Registraties voortvloeiend uit competitiewedstrijden (inclusief beslissingswedstrijden);

  * Registraties voortvloeiend uit promotie- en degradatiewedstrijden (nacompetitie), play-offwedstrijden of wedstrijden ter opvulling van       open plaatsen;

  * Registraties voortvloeiend uit bekerwedstrijden; 

  * Registratie voortvloeiend uit Eredivisie Cup Vrouwen wedstrijden;

  * Registraties voortvloeiend uit overtredingen van teamofficials in alle bindende wedstrijden.

  In het Handboek Competitiezaken kun je in paragraaf 5.2 de staffels terugvinden per registratiecategorie.

  Waarschuwing met uitsluiting tot gevolg.

  * Krijg je in de laatste competitiewedstrijd een waarschuwing die een uitsluiting tot gevolg heeft en is de eerstvolgende wedstrijd een promotie- of degradatiewedstrijd, dan geldt de uitsluiting voor deze promotie- of degradatiewedstrijd. Uitsluitingen uit de competitie gelden namelijk voor de nacompetitie en vice versa. Speelt jouw team geen promotie- of degradatiewedstrijd, dan neem je deze uitsluiting mee naar volgend seizoen.

  * Krijg je in de laatste competitiewedstrijd of in een promotie- of degradatiewedstrijd een waarschuwing die uitsluiting tot gevolg heeft en is de eerstvolgende wedstrijd een bekerwedstrijd, dan ben je deze bekerwedstrijd speelgerechtigd. Uitsluitingen uit de competitie (inclusief promotie- of degradatiecompetitie) gelden niet voor bekerwedstrijden en vice versa.

  Waarschuwing met functieontzegging tot gevolg.

  * Krijg je als teamofficial in de laatste competitiewedstrijd een waarschuwing met een wedstrijd functieontzegging tot gevolg en speelt jouw team daarna een promotie- of degradatiewedstrijd, dan geldt de functieontzegging voor deze promotie- of degradatiewedstrijd.

  * Krijg je als teamofficial in de laatste competitiewedstrijd een waarschuwing met een wedstrijd functieontzegging tot gevolg en speelt jouw team geen wedstrijden meer, dan neem je deze functieontzegging mee naar volgend seizoen. Je bent dan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet gerechtigd jouw functie uit te oefenen, ongeacht of dit een beker- of competitiewedstrijd is.