• 1e elftal wint eerste nacompetitiewedstrijd tegen ZAP
  2 juni 2024
   
  Het eerste elftal heeft de eerste nacompetitie wedstrijd tegen ZAP uit Breezand, onder de rook van Den Helder, met 1-0 gewonnen. Het eerste elftal startte zonder de geschorste Jasper van Nimwegen en de in de warming-up uitgevallen Jesse van Dijk.
   
  De honneurs, in het hart van de verdediging, werden uitstekend waargenomen door Lars van de Grootevheen en Bart van Steen. Het eerste had in de eerste helft, op het hobbelige grasveld, het betere van het spel. Junior Kameni en Marc Hessels kregen beide een goede mogelijkheid om de score te openen.
   
  In de 40e minuut de eerste kans voor ZAP. Doelman Stijn Tomassen reageerde attent op een vrije trap van Nick Broersen. Op slag van rust viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Uit een afgeslagen cornerbal bracht Mehmet Kaya de bal terug in het doelgebied, waar Pim Gijtenbeek op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken.
   
  Na rust hetzelfde spelbeeld. Een iets sterker Hooglanderveen, zonder echt gevaarlijk te worden. De beste kans in de tweede helft was voor Chiel Wijnker van ZAP. Hij kreeg in de 89e minuut een enorme kans op de gelijkmaker.
   
  Oog in oog met Stijn Tomassen schoot hij de bal hoog over. ZAP gooide in de slotfase nog alles op de aanval, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Breezand niet meer.
   
  Volgende week is SO Soest de tegenstander in de tweede ronde van de nacompetitie. Het eerste elftal heeft nog een sportieve rekening te vereffenen, gezien de 4-0 nederlaag van verleden week.  
   
  Met dank aan Kees Steenbeek.