• Eerste elftal verslaat koploper ZSGOWMS
 • Het eerste elftal heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de nog ongeslagen koploper ZSGOWMS te verslaan. Met de weer herstelde Jesse van Dijk, maar nog zonder de langdurig geblesseerde Jorin Bruins, in de ploeg, hield Hooglanderveen prima stand in de eerste helft. De Amsterdamse formatie had het betere van het spel, maar creëerde nauwelijks kansen. De koploper kreeg alleen een paar mogelijkheden, nadat Hooglanderveen onnodig balverlies leed.

  Na de rust schroefde ZSGOWMS het tempo op en verhoogde de druk op de Hooglanderveense verdediging. Het was wachten op de openingstreffer voor de Amsterdammers.

  Geheel tegen de verhouding in kwam Hooglanderveen in de 68e minuut op voorsprong. Pim Gijtenbeek ging goed door over rechts en vanuit zijn voorzet tikte de goed meegekomen Jason Eilbracht de bal over de doellijn. Acht minuten later scoorde oud-prof Gregory Nelson de gelijkmaker. Voor ZSGOWMS het sein om alles op de aanval te gooien.

  De verdediging van Hooglanderveen hield echter prima stand. Vier minuten voor tijd weer een spaarzame uitval van Hooglanderveen. Een diepe bal werd door de verdediging van ZSGOWMS niet goed beoordeeld en een verdediger van de Amsterdammers maakte geheel onnodig hands.

  Mehmet Kaya benutte de toegekende strafschop feilloos. In de resterende tijd kwam de koploper de teleurstelling niet meer te boven. Het keihard werkende Hooglanderveen trok, in de stromende regen, de onverwachte zege over de streep.

  De supportschare van het eerste elftal, acht man/vrouw sterk, heeft genoten van de tomeloze inzet van onze jongens.

  met dank aan Kees Steenbeek

  pr-communicatie@vvhooglanderveen.nl