• Een goede tweede.....JO17-1
  • Je kunt niet altijd winnen, da's zeker waar. Vandaar dat ook 2e plaatsen een prestatie van formaat kunnen zijn. Nadat JO17-1 in het najaar kampioen van de hoofdklasse was geworden, eindigde het na de winterstop als 2e in divisie 7. Reden om ook eens onze krachten te meten met buitenlandse ploegen.

Begin juni reisden we (samen met JO16-1) af naar Straatsburg, waar op het internationale toernooi Trophee du Rhin 15 teams uit Duitsland, Frankrijk en Nederland moesten bepalen wie de sterkste was.

Na veelal spannende wedstrijden wist JO17-1 zonder één tegendoelpunt de finale te bereiken. Hier viel in een gelijk opgaande wedstrijd (met een stampvolle tribune!) ons eerste en enige tegendoelpunt kort voor tijd. Helaas dus de 2e plaats na verlies met 1-0 tegen het (natuurlijk) Duitse FC Lauingen.

En afgelopen weekend speelden we onze laatste O17-1 wedstrijden op het Nederlands Kampioenschap JO17 in Oud-Beijerland vlak bij Rotterdam. Tegenstanders waren teams die op hoofdklasse en divisie niveau kampioen waren geworden. Ook hier zagen we kans een goed niveau te halen waardoor alle wedstrijden werden gewonnen tot aan de finale.

En, helaas, ook hier wisten we het goede toernooi niet af te sluiten met de NK-beker, maar moest genoegen worden genomen met de schaal voor de nummer 2 na het 1-0 verlies in de finale tegen PVCV. Maar toch een prachtige afsluiting van een uitstekend seizoen!