• Energiebesparing
 • Na een lange voorbereidingstijd, waarin een tweetal subsidies zijn aangevraagd (Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties & SDE+ subsidie), een bestek is opgesteld en waarna een aanbesteding heeft plaatsgevonden heeft Lomans Amersfoort in april 2017 zonnepanelen op ons complex aangelegd.

  Op de daken van de kleedkamers en de kantine zijn in totaal 201 panelen gemonteerd met een totale systeemgrootte van 54 kWp. Elk paneel is gekoppeld aan een poweroptimizer zodat we elk paneel afzonderlijk op afstand kunnen monitoren.
    
  In de centrale hal van de vereniging is een opbrengstpaneel gemonteerd zodat iedereen bij binnenkomst kan zien wat de huidige actuele opbrengst is, de totale opbrengst en de CO2 reductie van de zonnepanelen installatie.
    
  Tevens zijn alle panelen aangesloten op onze alarminstallatie om diefstal te voorkomen. vv Hooglanderveen is met de zonnepanelen in staat een groot deel van het elektriciteitsgebruik zelf op te wekken en draagt op deze manier bij aan een duurzame toekomst in onze leefomgeving.
    
  Dankzij de subsidies hebben we een korte terugverdientijd en zijn de zonnepanelen een zeer goede investering. Bert van den Tweel van de firma Aprin heeft ons op het technisch vlak en bij de aanbesteding ondersteund om dit project binnen de afgesproken kaders gerealiseerd te krijgen, dank hiervoor!
   
  Een woord van dank is er uiteraard ook voor de Gemeente Amersfoort, die toestemming heeft gegeven voor de plaatsing van de panelen op de kleed- / wasaccommodatie.
 • Aprin.nl > technische deskundigheid én procescontrole