• Clubman Arnold Eggenkamp overleden
  • Vanochtend (16 december 2020) ontvingen we het trieste bericht dat Arnold Eggenkamp op 86 jarige leeftijd is overleden.

70 jaar geleden begon Arnold als selectiespeler bij Hooglanderveen. Jarenlang maakte hij daar deel uit van de selectie. Na zijn jaren als speler is hij nog doorgegaan als assistent-scheidsrechter bij het eerste.

In 1989 werd hij gevraagd als materialenman. Op het oude complex had hij een materialenhok die hij beheerde alsof het zijn woonkamer was. Van vele hoofdtrainers en clubgenoten ontving hij complimenten hierover. En terecht. Hij deed het ook zo bevlogen, dat hij zelfs voor andere clubs hiervoor benaderd werd. Maar zijn hart lag bij voetbalvereniging Hooglanderveen.

Niet alleen op het oude complex heeft Arnold als vrijwilliger vele voetstappen staan, ook op het nieuwe complex heeft hij vele bardiensten gedraaid. Samen met maatje Ton vormde hij een vast duo achter de bar. Ook wel bestempeld als het bekende duo van Muppets (foto hangt nog achter de bar in de kantine). Want kritisch kon hij zijn.

Het kon en moest altijd beter. Maar van zo’n bevlogen iemand, die zoveel uren belangeloos in de club stak, was commentaar altijd welkom. We zijn er alleen maar beter van geworden.

Het was ook niet zo vreemd, dat toen we in 1999 begonnen met de titel “supervrijwilliger van het jaar”, Arnold de eerste vrijwilliger was die de prijs in ontvangst mocht nemen.

Hij was voor de club een echte supervrijwilliger!

We wensen zoon Bert, familieleden en vrienden sterkte met verwerken van dit verlies.