• De eerste officiële wedstrijd van het eerste elftal dit seizoen, is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Na een fase van aftasten kreeg Hooglanderveen zijn eerste mogelijkheid in de 25e minuut. Rick Voortman zag zijn inzet geblokkeerd worden. Ilias Bezzahi was daarna dicht bij de openingstreffer. Zijn schot werd van richting veranderd, maar belandde net aan de verkeerde kant van de paal. In de 38e minuut had Rick Voortman de 0-1 op zijn schoenen, maar hij wachtte net iets te lang met uithalen. In de 40e minuut voorkwam Thomas Peters, door attent uitkomen, de 1-0 achterstand na een subtiel lobje van één van de middenvelders van Valleivogels. Op slag van rust kwam Valleivogels toch op voorsprong. Freek van Wijk werd via de rechterkant de diepte ingestuurd en hij rondde daarna de aanval beheerst af.

    Na rust kwam Hooglanderveen moeizaam uit de startblokken, maar na een minuut of 10 hervond de ploeg zich. In de 57e minuut stuurde debutant Marc Hessels op het juiste moment Ilias Bezzahi de diepte in. De topscoorder van Hooglanderveen wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde koelbloedig de gelijkmaker.

    Hooglanderveen kreeg daarna nog twee goede mogelijkheden. Marios “Junior” Kameni schoot van dichtbij net over en de arbiter en grensrechter van Valleivogels gingen in de fout toen Pim Gijtenbeek van eigen helft over rechts werd weggestuurd. Ten onrechte werd hij afgefloten voor buitenspel, waardoor Hooglanderveen een 100% kans werd ontnomen.

    In de daaropvolgende aanval kreeg Valleivogels de kans op de 2-1, maar door uitstekend verdedigend werk van Mick van de Grift werd een achterstand voorkomen.

    Na het eindsignaal van de scheidsrechter konden beide ploegen leven met een gelijkspel, al had er met een beetje meer geluk voor Hooglanderveen wat meer ingezeten.