• Amersfoort tegen Discriminatie!
  Op dinsdag 11 juni van 19:00-21:30 uur vindt de scholing ‘Vuist tegen Discriminatie’ plaats. Het project gaat uit van de verbindende kracht van sport. Sportclubs werken samen aan een sportomgeving waar iedereen welkom is en zich welkom voelt.
   
  Een belangrijke rol is hierin weggelegd voor trainers en coaches; de rolmodellen die direct werken met de sporters binnen de club. Dit doen we door het stellen van de sociale norm via gerichte communicatie, scholing van trainers en bestuurders, stimuleren van nieuwe ontmoetingen en kennisdeling.
   
  Zo bouwen we samen met clubs en (gemeentelijke) partners aan een open cultuur in de club waar sociale inclusie op de sportvloer een belangrijke én vanzelfsprekende plek heeft. De flyer(opent in een nieuwe tab) tref je hier.
   
  Om trainers / coaches te helpen wordt er een gratis bijscholing gegeven. Deze gaat in op de theorie rondom vooroordelen en discriminatie en ook krijgen de trainers/coaches praktisch toepasbare tools en werkvormen mee. Veel sportclubs zijn je al voor gegaan!
   
  Meer weten of deelnemen aan dit project? Stuur dan een e-mail naar mschaller@sro.nl